O poveste explicata a creatiei. Soarele nu este adevarata lumina si pamantul este un miez in mijlocul apelor

La începutul începuturilor înainte să existe toate cele care le vedem D-zeu a creat un pămînt și cerurile .

Pămîntul era acoperit cu apă și pe deasupra acestor ape Duhul lui Dumnezeu se mișca.

1. Nu soarele este lumina, Soarele este mecanisul care transporta lumina

D-zeu a zis “Să fie lumină” și la cuvîntul lui D-zeu s-a făcut lumină. Lumina aceasta era bună și ea era slava lui D-zeu.

Această lumină nu era lumina soarelui și era lumina eternă a lui D-zeu, slava Dumnezeului nostru din veșnicii care ne va lumina cetatea nou pregătită în ceruri Noul Ierusalim, aceste lucruri le găsim scrise în Apocalipsa cu remarca că acolo nu va fi nevoie de lumina soarelui căci însăși slava divina o va lumina.

Pe paginile scripturii găsim (Ex: Schimbarea la față din evanghelii sau întîlnirea lui Moise cu D-zeu) că fețele lor radiau din cauza slavei lui D-zeu și această lumină cu siguranță nu era lumina soarelui, ea era eterna lumină care a fost creată în ziua întîi și ea nu va lua sfîrșit, pe cînd lumina soarelui va lua sfîrșit la un moment dat.

D-zeu a separat această lumină de întuneric astfel apare prima zi si prima seară din creație și începe numerotarea timpului.

Aceasta a fost prima zi din creație.

2. Pamantul este un miez in mijlocul apelor

Apoi D-zeu a zis “Să se despartă apele de ape “ astfel D-zeu a creat o despărțire între ape și această despărțire a separat apele de sus de apele de jos.

Această despărțire este cerul .

Astfel D-zeu a creat o despărțire între lucrurile de jos și lucrurile de sus.

Conform sfintelor scripturi apele de sus și apele de jos erau unite formînd un întreg, atunci cînd D-zeu a creat despărțitura o parte din ape au rămas sus și o parte au rămas jos.

Apele care se află deasupra despărțiturii sunt apele de sus și apele de pe pamînt sunt apele de jos.

Ca referință la cele spuse Biblia ( în 2 Petru 3:5-6) ne vorbește că pămîntul și cerurile au fost scoase din ape și cu ajutorul apei și ca să avem o confirmare că apele de sus nu sunt ceață versetul menționat mai sus continuă că lumea de atunci a pierit tot înecată în ape, acest lucru face referintă la potopul lui Noe.

Dacă ne uităm în ( Geneza 7:11) Biblia ne vorbește cum stăvilarele cerurilor sau deschis, aceasta arată faptul că apele de sus nu sunt ceață.

Aceasta a fost cea de-a doua zi a creației.

3. Dumnezeu creaza lucruri in lumea noastra pamanteasca.

După ce D-zeu a creat cerul și-a continuat creația aici în lumea noastră .

Astfel a început creația tuturor lucrurilor care le vedem noi.


Pămîntul era complet acoperit de ape și D-zeu a zis “Să se strîngă apele la un loc și să se arate uscatul” , astfel au fost separate apele de uscat .

D-zeu a numit uscatul “ pămînt” și apele au fost numite “mări” .

Uscatul este pămîntul pe care locuim noi și mările sunt apele care ne înconjoară.

Însă pămîntul era gol și D-zeu a zis “Pămîntul să fie umplut de verdeață {iarbă ,pomi roditori etc.}”și așa a fost .

Lui D-zeu i-a plăcut aceste lucruri , astfel au fost finalizate lucrurile din ziua a treia.

4. Dumnezeu creaza soarele ca mecanism de iluminare a pamantului

După cum știm în ziua întai Creatorul a creat lumina divină, această lumină a fost creată acolo sus deasupra tuturor apelor, atunci cînd Marele Creator a separat cele de sus față de cele de jos, lumina eternă a rămas acolo deasupra cerurilor, astfel peste pămînt nu mai lumina nimic.

Apoi pentru a lumina pămîntul D-zeu a creat cei doi mari luminători în întinderea cerului.

Astfel au fost create” soarele , luna și stelele” aceste lucrări a lui D-zeu sunt doar niște mecanisme de transmitere a luminii precum( becul,focul etc. ele nu sunt lumină însăși ci sunt doar căi prin care este transmisă lumina), dar aceste lucruri și lumina lor vor fi nimicite în ziua de apoi .

Ele au fost puse în întinderea cerului ca să stăpînească ziua și noaptea ca să arate vremurile, zilele și anii.

D-zeu a văzut că lucrul acesta era bun astfel au fost create aceste lucruri în ziua a patra.


După toate aceste lucruri D-zeu a creat pe pămînt tot ce este viu.


D-zeu a zis “Să mișune apele de viețuitoare și să zboare păsări deasupra pămîntului”.

D-zeu a văzut că acest lucru era bun și a binecuvîntat aceste viețuitoare ca să se înmulțească și să umple apele mărilor și păsările pe pămînt.

Aceasta a fost ziua a cincea.


D-zeu a ceat și toate viețuitoarele care trăiesc pe pămînt fiecare după soiul lor.

D-zeu a văzut că acest lucru este bun.

După această lucrare D-zeu a zis “Să facem om după chipul nostru și după asemănarea noastră și el să fie stăpînitor peste toate viețuitoarele”.

D-zeu a creat pe om ,l-a făcut parte bărbătească și parte femeiască, apoi D-zeu i-a binecuvîntat zicîndu-le “ Creșteți , înmulțiți-vă , umpleți pămîntul , stăpîniți-l și supuneți-l.”


D-zeu i-a făcut de cunoscut omului că poate să mănînce orice iarbă care face sămînță și din orice pom care are rod cu sămînță.

D-zeu a privit la toată creația și toate erau foarte bune.

Aceste lucruri s-au întîmplat în a șasea zi.


Sub această formă au fost sfîrșite cerurile , pămîntul și oștirea lor.

În cea de-a șaptea zi D-zeu și-a sfîrșit lucrarea și atunci D-zeu a binecuvîntat această zi pentru că în ziua aceasta s-a odihnit de toată lucrarea care o făcuse.

P.S: Din motivul ca multe persoane au incercat sa explice faptul ca Dumnezeu creaza lumina in ziua 1 si luminatorii in ziua a 4, aducand argumente necomplete sau fara sens , cel preainalt a gasit cu cale sa lase o urma de lumina prin acest articol , evidentiind simplul adevar al creatiei luminii.

P.P.S: Din aceleasi motive enumerate mai sus: existand persoane care sustin ca apele de sus erau ceata ci nu ape ,cu ajutorul lui Dumnezeu am incercat sa va expun simplul adevar al scripturii de la creatie ca dumnezeu a scos acest pamant din ape si da pamantul era acoperit total de ape ca un sambure in mijlocul unui piersic. Pentru a intelege mai bine acest articol am lasat atasat mai jos cu clip video cu explicatii.
Domnul sa ne dea har si lumina !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *