Despre potop si Noe supravetuitorul potopului. Cine a fost cu adevarat Noe inainte de potop.

Potopul cel mare

Istoria mereu ridica mari semne de intrebare , problema e ca nu suntem capabili in acesata era in care traim sa putem privi trecutul asa cum a fost ,ci doar putem arunca o privire prin niste obective istorice ( Legende, povestiri, manuscrise etc.)

In acest articol ne vom intoarce in timp in propria noastra imaginatie aproximativ 3300 ani inainte de Cristos sau 5320 ani din vremea noastra .

Biblia ne pune la dispozite foarte pe scurt si putin detaliat potopul si pe stramosul nostru Noe .

In Geneza de la capitolul 6 pana la 9 gasim descrisa istoria potopui si a personajului principal Noe.

Acest text din scriptura din motivul ca este putin detalit ridica unele semne de intrebare pentru cercetatorii scrierilor sfinte. In acest articol vom pune semne de intrebare si vom cauta raspunsuri .

Sunt convins ca si tu ai unele intrebari sau nelamuriri privitor la acest eveniment , te invint sa lasi un comentariu ca sa gandim impreuna.

1.De ce Noe si familia sa este salvat?

Dumnezeu a creat pamantul ca el sa fie locuit si stapanit de oameni , Geneza ne vorbeste ca pamantul era stricat toti omenii erau rai , in asa masura ca nimicirea lor era unica solutie.

Aici apare o mare problema si anume daca omenirea este stearsa de pe pamant intentia lui Dumnezeu nu mai ramane in picioare .

Dumnezeu isi indreapta privirile spre o samnta de oameni care erau necontaminati de spurcaciunile vremii de atunci si anume spita lui Adam prin Set . Set fiind genetic vorbind asemena lui Adam tatal sau dar Adam fiind asemenea lui Domnului Dumnezeu (Elochim Adoani) .

Geneza:5-3La vârsta de o sută treizeci de ani, Adam a născut un fiu după chipul şi asemănarea lui şi i-a pus* numele Set.

Aici apare semnul de intrebare : De ce se remarca ca ca Adam a nascut un fiu dupa chipul si asemanarea sa?

Din aceasta samanta este si Noe , un om corect din punct de vedere morla si fizic. Aceste motive au fost un factor decizional.

Insa imediat apare o alta intrebare. Oare nu mai erau si alti oameni care aveau o viata corecta?

Oare in vremea potopului nu mai erau oameni vrednici de salvare asemenea lui Noe?

Pentru inceput haideti sa privim in Geneza.

Geneza 6

1Pământul era stricat* înaintea lui Dumnezeu; pământul era plin** de silnicie.
12Dumnezeu S-a uitat* spre pământ şi iată că pământul era stricat, căci orice făptură îşi stricase calea pe pământ

Este vorba despre orce faptura caci asi stricase calea.

Din versetul mentionat mai sus biblia evidentiaza ca orce faptura asi stricase calea , deci nu era vorba doar de fiinta umana ci de toate fapturile.

Cartea apocrifa Enoh editia Etiopeana vorbeste despre ingerii vegheatori care au invatat pe oameni diferite lucruri , si ca si acesti ingeri au conceput fii cu femeile pamantului precum vorbeste si Geneza 6-2 in acele vremuri erau si uriasii pe pamant, oameni de staturi foarte inalte.

Intrebarea vine de unde si cum au aparut aceste creaturi cu chip uman insa cu dimensiuni paranormale?

Daca rasa umana avea o statura normala cum de au aparut creaturi gigante ? Combinatia intre om si inger?

Ne intoarcem „Orce faptura isi schimbase calea ” cu oamenii este clar ei nu mai erau asa cum ai crease Dumnezeu calea lor era schimbata, gena lor nu mai era una pur umana ci era modificata si din aceste motive acestia nu erau niste oameni obisnuiti.

Insa Noe era necontaminat genetic si din el putea sa se nasca urmatoarele generatii umane cu ADN uman nemodificat.

Totusi orce faptura. Asta inseamna ca si animalele nu erau asa cum se cuvine ?

Un alt manuscris poemnit si in vechiul testament despre existenta sa cartea Dreptului ( Cartea lui Iaser) vorbeste despre cum oamenii inaintea potopului au amestecat genele intre creaturi facand tot felul de combinatii, lucru urat inaintea Domnului , astfel ca rezultat au aparut specii modificate genetic.

Cartea dreptului(Iaser) 4

17 Și fiecare și-a făcut un dumnezeu însuși și au jefuit și au jefuit fiecare om al aproapelui său, precum și pe ruda lui, și au corupt pământul, iar pământul a fost umplut de violență.
18 Și judecătorii și conducătorii lor s-au dus la fiicele oamenilor și au luat soțiile lor cu forța de la bărbații lor, după cum au ales ei, și fiii oamenilor în acele zile au luat de la vitele pământului, fiarele câmpului și păsările Din aer, și a învățat amestecul de animale dintr-o specie cu cealaltă, pentru a provoca pe Domnul; Dumnezeu a văzut întregul pământ și a fost corupt, căci orice făptură și-a corupt căile pe pământ, toți oamenii și toate animalele.
19 Domnul a zis: ,, Voi omorî pe omul pe care l-am creat de pe fața pămîntului, dela om la păsările cerului, împreună cu vitele și dobitoacele de pe câmp, căci m’am căit că i-am făcut.

Deci oamenii si animalele sau corupt din punct de vedere genetic prin mutatiile facute de oameni combinand speciile intre ele. De aici apare si mitologia animalelor cu cap de om sau trup de om si cap de animal etc

Noe omul lui Dumnezeu era pur el nu era ca toti ceilalti nici din punct de vedere genetic nici spiritual si din el Domnul Dumnezeu a ridicat o samanta noua pe pamant ca sa duca gena umana mai departe. Care din nou a fost contaminata mai apoi insa acest lucru nu o sal discutam in acest articol.

A vestit Noe oamenilor intoarcerea la Dumnezeu?

Despre potop si Noe biblia mai vorbeste in cateva locuri din noul testament versetul pentru studiu va fi din: 2Pentru 2-5

5 dacă n-a cruţat El lumea veche, ci a scăpat pe Noe*, acest propovăduitor** al neprihănirii, împreună cu alţi şapte inşi, când a trimis potopul peste o lume de nelegiuiţi;

Noe a vestit neprihanirea?

De multe ori am auzit vorbind unii cuvantatori ai scripturii ca Noe a predicat pocainta oamenilor inainte de potop.

Pe unii i-am si intrebat de unde au cititi acest lucru. Raspunsul a fost unul plin de indoieli si absolut nefondat, unii ca dovada au avut acest singur argument ca Noe a predicat pocainta.

Oarecum acest verset nu eplica ca Noe a vestit oamenilor pocainta in mod direct , propovaduitor al neprihanirii poate insemna multe.

Totusi a vorbit Noe oamenilor intoarcerea la Domnul?

Comform scrierilor sfinte din scriptura nu prea putem sa ne dam seama de acest lucru din aceste motive vom cauta informatii printe alte manuscrise naincluse in Biblie , asa ca ne reintoarcem la cartea lui Iaser.

Iaser 5

7 Vorbește și spune-ti fiiilor oamenilor: ,, Așa vorbește Domnul:, întoarce-tiva din căile voastre rele, și părăsiti faptele voastre, și Domnul se va căi de răul pe care v’a spus să al facă, ca să nu se facă Să se întâmple.
8 Căci așa vorbește Domnul:, Iată, vă dau o perioadă de o sută douăzeci de ani; Dacă va veti întoarce la mine și veti părăsi căile voastre rele, atunci mă voi abate și eu de răul pe care ți-am spus și nu va mai exista, zice Domnul.
9 Noe și Matusallah au vorbit zi de zi tuturor cuvintelor Domnului către fiii oamenilor, vorbind în mod constant cu ei.
10 Dar fiii oamenilor n-au vrut să-i asculte și să nu-și încline urechile la cuvintele lor și au fost înțepenite.
11 Domnul l-ia dat o perioadă de o sută douăzeci de ani, spunând: Dacă se vor întoarce, atunci Dumnezeu se va pocăi de rău, ca să nu nimicească pământul.

Deci conform acestei scrieri mult mai detaliate al acestui eveniment ,Da Noe a spus oamenilor sa se intoarca la creatorul si ziditorul lor si dupa cum vedem au avut 120 de ani timp pentru a se cai de pacatele lor.

P.S: Sper din tot sufletul ca acest articol v-a ajutat si va inspirat in vederea intaririi credintei Dumneavoastra si va facut placere sa cunoasteti aceste taine rar descoperite care pe mine personal ma fac sa al ador din ce in ce mai mult pe Dumnezeu cel preainalt. El fie slavit in veci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *