Cele 2 naturi ale omului si lupta intre ele.

Omul trebuie sa traiasca in armonie cu ziditorul sau insa in multe cazuri aceste lucruri nu se intampla.

Unii se cred foarte credinciosi lui Dumnezeu si nu sunt , altii se cred mereu gresiti si totui ei fac voia lui , poate ca ce am zis aici este mai greu de descifrt pentru unii.

Intentia acestui articol este sa lumineze inima cititorului prin cuvinte si pricepere ca sa se trezeasca pentru cel ce doarme si sa caute pe Domnul nostru din toata inima sa .

Cum spuneam mai sus multi se cred credinciosi insa credinta orbeasca sau fara fapte este de nici un folos.

Daca tu crezi ca dumnezeu vrea ca tu sa fii in un anumit fel si tu esti asa cum crezi tu ca el ar dori sa fii, exista sansa sa fie adevarat insa tot odata exista sansa sa crezi degeaba.

Majoritatea oamenilor cred si au crezut intotdeauna in Dumnezeu sau Dumnezei si in multe cazuri credinta lor a fost falsa.

Dumnezeu nu este om si nu cauta la fata nimanui tocmai de aceasta in acest articol vom cauta nu din propriile pareri ci din invatatura celui prea inalt cum sa fim placuti lui .

1. Binele si raul lucruri opuse unul fata de altul ele ne inconjoara mereu

Lumina cu intunericul, susul cu josul, cerul cu pamanutul sunt lucruri opuse unei alteia .

Aceste lucruri exista peste tot in lumea in care traim. Daca privim la cea mai mica particula din creatie contine energie pozitiva si energie negativa.

Daca ne uitam cu bagare de seama toata creatia cunoscuta de noi are in constructia sa 2 mari extreme .

De exemplu Susul cu josul sunt 2 extreme exact ca binele cu raul. Putem spune ca susul este bun si josul este rau ?

Exemplu:1

Este normal ca o greutate sa cada in Jos?

Si raspunsul va fi evident ca da, e un lucru firesc sa se intample . Deci in acesta situatie josul e un lucru bun si normal.

Exemplul: 2

Este normal ca o greutate sa cada in sus?

Raspunsul evident va fi ca nu , e un lucru nefiresc si ceva pare a fi dubios in aceasta situatie.

Vedeti voi aceias situatie este buna pentru una dintre cele 2 extreme si este rea pentru cealalta .

Acest lucru este peste tot in lumea in care traim .

Omul este o fiinta creata pentru fapte bune si frumoase daca el comite nelegiuiri este exact ca si cum ai spune ca greutatea a cazut in sus. Dar acest lucru este cu neputinta din punct de vedere fizic, spre deosebire omul da poate face lucrile pe dos si aceasta aduce dezechilibru , dezordine si distrugere.

Inima omului poate lua in diferite situatii una din cele 2 pozitii pozitiva sau negativa astfel incat actiunea finala poate fi una buna si corecta sau una rea si destrugatoare.

Vreau sa trecem la scripturi si sa ne adancim in acesta mare si inestimabila taina pentru a o deslusi si a o intelege pe intelesul celui chemat de domnul sa priceapa.

Orcine poate pricepe si duce la indeplinire aceasta mare lucrare nu va fi lipsit de rasplata marelui ziditor.

Pentru inceput vom analiza latura intunecata a lucrarii care se petrece in inima omului .

2. Firea pamanteasca latura intunecata a omului

In general scripturile nu folosesc acest termen pe nicaieri exceptie fiinda Apostolul Pavel .

El este primul care vine cu acest nou termen de fire pamanteasca folosind un singur cuvant care exprima intreaga problema a umanitatii din toate timpurile pana astazi.

Pavel pentru prima oara foloseste acest termen ,defapt in toata scriptura este gasit intaia datat in scrieria lui Pavel catre Romani

Romani 7:5

5 Căci, când trăiam sub firea noastră pământească, patimile păcatelor, aţâţate de Lege, lucrau* în mădularele noastre şi ne făceau să** aducem roade pentru moarte.

Pentru o intelegere deplina asupra naturii noastre umane vom analiza textul scris de Pavel Galatenilor.

Galateni 5: 17

17 Căci firea* pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul, împotriva firii pământeşti; sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că** nu puteţi face tot ce voiţi.

Pavel in acest text face lumina , deschide ochii celor ce cauta sa vada si sa pricepa , indicand calea dreptatii si credintei in unicul Dumnezeu.

Vorbirea lui in acest mesaj este ca si o adresare la un copil atat de simplu expune Pavel ca toti sa priceapa.

„Caci Firea pofteste impotriva Duhului si Duhul impotriva firii astfel fiind lucruri protivnice sau opuse una alteia”

Aici sa ne amintim de cele spuse la inceput , despre lucrurile opuse sau cele 2 extreme , reesind urmatoare concluzie ca in inima omului locuiesc cele 2 extreme

1 . Firea pamanteasca– Partea negativa a omului care impinge omul spre pacat

2. Duhul– Partea pozitiva a laturii umane care impinge omul spre virtute

Galateni 5: 19-21

19 Şi faptele* firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea,

20 închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,

21 pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei* ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

Pavel indica cateva soiuri de fapte care sunt parte din lucrarea firii pamantesti le enumera una cate una si ca lucrurile sa fie si mai clar intelese, Pavel defapt doreste sa faca pe cititor sa intelaga acesta fire a lui si sa o poata supune ca ea sa nu se manifeste in viata credinciosului.

In cuvinte scurte pe langa tot ce a spus Pavel trebuie sa intelegeti ca firea pamanteasca este parte din orce om nascut pe pamant , ea este partea animalica a omului , latura egoista si daunatare , natura rea si stricaciaosa nechibzuita si actiunile ei niciodata nu aduc rezultate bune pentru toata lumea.

3.Duhul latura luminoasa a omului

Galateni 5: 22-23

22 Roada* Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea**, facerea de bine, credincioşia††,

23vblândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva* acestor lucruri nu este lege.

Latura dumnezeiasca care salasuieste in om este duhul prin el omul poate cunoaste dreptatea si adevarul.

Orce om care umbla in faptele duhului a carei intentii sunt nascute din duhul este un om cu adevarat credincios ziditorului, el face doar fapte bune si drepte.

Duhul este extrema in care omul ar trebui sa-si desfete sufletul, mai sus cu ajutorul Apostolului Pavel am indicat o lista de fapte care izvorasc din intentiile duhovnicesti.

Daca omul este atras de Duhul este exact ca si greutatea care este atrasa in jos si acest lucru este o normalitate , Domnul Dumnezeu gaseste placere in acesti oameni si ei vor avea parte de o rasplata de la ziditorul aricarei fiinte.

Toate acestea fiind spuse pentru a nu obosi mintea vom incheia acest subiect aici.

Voi reveni cu articole separate dedicate special pentru Duh si articol special dedicat firii pamantesti asa ca auzim foarte curand.

Multa pace si pricepere de la Domnul luminilor si umblati prin duhul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *